Alla inlägg under maj 2009

Av Heli - 16 maj 2009 19:41

Funderar lite på det här med hundtävlingar o hundmänniskor. Vad man nu än tävlar med sin hund så nog borde man göra det för att det är roligt oavsett vilken tävlingsnivå man är i? Jag kan förstå  att det blir mer press ju längre upp man kommer,oavsett om man tävlar agility,lydnad eller bruks,men det  gäller att fortfarande ha roligt tillsammans med sin hund,annars är det väl ingen större mening med det,eller?


Ska tävla med Akira imorgon,vi har inte tränat spår med störning nån gång  men  antingen så spårar hon eller så fryser hon fast o stirrar på allt runt omkring,en belgare kan man aldrig lita på!


Av Heli - 14 maj 2009 19:50

 Är jättetrött,skulle nog somna om jag la mig nu,har vart en tuff dag,men så är det ibland!

Har hunnit lägga "mitt " tävlingspår också,tyckte jag var jätteduktig som hade ritat en "karta" över hur spåret skulle se ut. Borde insett att man kan inte rita kartor över ett område som man inte vet hur det ser ut,eller var de andra spåren ligger ,det gick jättebra att följa min karta i 900 meter,sen  när jag gick 100 meter till så låg det ett annat spår där,bara att gå tillbaka 100 m o vinkla åt ett annat håll,men jag tror att det blev ganska bra,hade Brisen med mig i koppel o var jätterädd att det skulle dyka upp vildsvin,såg spår efter dem o på ett ställe såg det ut som de legat på för gräset där var platt,men det enda som hände var att det flög upp en and framför oss o  om det nu fanns vildsvin i närheten så försvann de nog illa kvickt av mitt skrik när anden flög upp! Prata om att ha nerverna utanpå!


Såg på Uppdrag granskning igår,det handlade om äldrevården,frågan är om politikerna har glömt att det är människor det handlar om...blev rätt upprörd o ledsen när jag tittade på det ,man kan tycka att alla människor borde få åldras värdigt o inte behandlas hur som helst..

Av Heli - 12 maj 2009 22:50

Det här med att lägga spår är defenitivt inte min grej...Möjligtvis  om jag har en färdig karta o ett snitslat spår. Vi ska gå tävlingsspår på lördag ,Sanna o jag har gått hennes spår ikväll,tre timmar höll vi på innan vi fick det bra,det hade gått på 2 o en halv men vi gick det en extra gång bara för att kolla vinklar o snitslar. Vi hade varit klara mycket tidigare om vi inte på något sätt lyckats hamna där vi redan hade gått,alltså vi lyckades korsa  vårt eget spår... så det var bara att gå tillbaka en bit o vinkla om åt ett annat håll,dessutom var det läskiga djurspår där o massa  träsk...stackars den hundförare som ska ta sig fram i det spåret. Förhoppningsvis så går det bra för det ekipaget,det vore roligt!

Akira o jag ska tävla spår på söndag,men det är som tur ett apellspår det klarar jag av att lägga!

Av Heli - 9 maj 2009 23:31

Av Heli - 9 maj 2009 23:30

Av Heli - 9 maj 2009 23:29

Av Heli - 8 maj 2009 22:02

Det är hockey på vår tv nu,det lät på sambon som om sverige gjorde mål nyss...Hundarna bara flyger upp vid hans "glada" rop  o själv hoppar man högt! Borde ha vant mig..

Var värd på träningen igår,var lite tråkigt eftersom det bara kom 5 stycken o ingen av dem ville ha nån träningshjälp,vid åttatiden så hade alla åkt. Så jag tränade med Akira på en alldeles tom plan,nu börjar hon fatta framförgåendet o apporteringen  är hon också duktig på,hopp-sitt -hopp har hon inte förstått än,men det hinner hon lära sig tills nästa söndag. Det gäller ju att spåret går bra då,men vi var ut o spårade idag o då gick det jättebra i blåsten. Vi ska på spårdag på söndag så då kan vi öva med folk som tittar på,vilket nog är bra övning till tävlingen.

Ovido - Quiz & Flashcards