Alla inlägg under oktober 2009

Av Heli - 8 oktober 2009 21:16

Idag var sambon iväg med Athos till vet. för kastrering,det är ju rätt jobbigt när tikarna löper..sambon tyckte mest synd om Athos för att han skulle få bort kulorna,att Sanna  & jag sen skojade om att vi skulle måla Athos klor rosa o sätta rosa rosetter i pälsen på honom gjorde inte saken bättre! Oskyldig Nu däremot är det synd om Athos,han är halvgroggy o vill inte ha nån tratt på sig..

Ska iväg med Whilma nån dag oxå,är väldigt less på kattungar ,dessutom ska vi kastrera Totte med,hur det nu ska gå att få in honom i en kattbur,han som får panik när vi tar upp honom,det kan gå att klappa honom lite grann men mer än så är det inte..


Själv har jag tillbringat kvällen på klubben,tränade först platsliggning med  matten vars hund jagade Akira,det gick bra,vi gömde oss och hundarna låg hela tiden,känns  bra inför tävlingen nästa helg.

Sen tränade Jim o jag platsliggning med skott,Akira reagerade på skottet men det var nog inte skottet i sig utan att hon var rädd att bli påhoppad igen,men Jims hund är cool  o snäll !

Sen blev det en till vanlig platsliggning,då fick Akira ligga mellan Cox o Cora,hon såg trängd ut o låg o blängde på Cox,men låg kvar hela tidenGlad


Tränade rutan en del oxå,måste nöta den mycket så att den sitter...provade att lägga godis i rutan,men Akira är helt fixerad vid sin kampgrej,den är det enda som gäller i belöningsväg,så hon såg inte godiset ens..


Imorgon börjar kattungarna flytta,det ska bli skönt,men visst blir det lite tomt utan dem,fast de kAn vara riktiga monsterSkrikandes



Av Heli - 5 oktober 2009 21:27

Satte ut annons på Whilmas ungar igår.

Det är konstigt att bara för att de är långhåriga så vill folk ha dem,som vanligt så har vi för lite långhårskatter...

Nu är det bara de två korthåriga kvar att hitta hem till

     

Av Heli - 4 oktober 2009 21:00

Är jättetrött ...borde sova tror jag,ska upp o jobba imorgon igen,helgerna är alldeles för korta.

Så här års skulle man helst vilja gå i ide o komma fram till våren  när solen börjar värma .

Sambon o jag åkte på mickelsmäss idag,gick runt där o trängdes  ,det var mycket folk trots att det var kallt o regnigt

Det enda vi köpte var strumpor o kokosbollar. Träffade Mona & compani,hon skulle komma över nån dag o gå med hundarna,Akira gillar hennes hundar,det gör inte Brisen! Brisen tycker inte om andra hundar överhuvudtaget.


Sen på eftermiddan så blev det promenad med hundarna i regnet,dottern kom hem från  helgkursen o vi åt pizza o tittade på veckans idolavsnitt.

Hittade  några gamla bilder Bamse och Emil & jag

   



Av Heli - 3 oktober 2009 22:44

Nu verkar hösten va här...våra grannar har härjat runt med en fyrhjuling runt vårt hus hela dan,de började tidigt  i morse..hur kul kan det va att sitta o åka runt ,runt en hel dag?  Vore det ungar så  är det inte så konstigt men det är de ju inte.

Dottern  hade glömt en massa grejer hemma så vi åkte upp till kydingeholm med grejerna,åkte sen vidare till klubben för att träna,sambon tog en långpromenad med Athos under tiden.

Var själv på klubben o sambon var borta länge så vi hann både träna lydnad o agility,sen tog hundgodiset slut..

Sen blev det inte så mycket gjort idag,var trött efter vi kom hem,sambon åkte iväg på  nåt fotbollsgrejs med handikappidrotten,själv så  har jag tagit in alla pelargonerna ,det var nog på tiden börjar bli kallt på nätterna nu,så nu är det blommor överallt utom i dotterns rum ,jag brukar ställa in  nån kruka där ibland men då ställer hon den alltid nånannanstans,i hennes fönster står bara kaktusar,antagligen för att de inte behöver vattnas så ofta!


Gick en promenad med hundarna i regnet  upp till hästarnas gamla sommarhage innan det blev mörkt,fortfarande så väntar man sig att hästarna ska komma springande när man går upp dit,ibland så kan jag sakna dem,speciellt Chaplin. Men samtidigt så  är det rätt skönt att slippa mocka o jämt behöva kliva upp tidigt för att släppa ut dem.

Men om jag lägger ner hundträningen nångång så vore en nordsvensk inte helt fel ....det gäller väl att ha tid och råd...

Av Heli - 2 oktober 2009 21:56

Har suttit och sovit mig igenom ännu ett avsnitt av idol,sambon är på hockey o dottern är på hundkurs i kydingeholm . Skönt att va själv hemma.Flört

Fick pm:et från östhammars bk idag,blev lite nervös då...

Akira blev  återigen jagad av en hund på platsliggningen på träningen igår,dessutom av samma ras som förra gången,den här gången blev hon väldigt rädd o bara skrek,dessutom försökte den hoppa på Akira när jag höll i henne

Hur som helst så ska den hunden vara med på tävlingen där oxå...

Funderar på att ta kontakt med  hundens ägare så vi kan träna platsliggning tillsammans några gånger innan,sambon sa dock att om den gör likadant  igen på träningen så kanske Akira blir ännu räddare,jag vet inte...vill inte avstå tävlingen heller.  Det gäller väl att träna o få henne att känna sig trygg på platsliggning igen,hon har ju aldrig rest sig av sig själv,vore synd om det har blivit förstört nu,samtidigt så måste det kännas värre för den andra hundens ägare,är ju rätt pinsamt om ens hund flyger iväg o hoppar på andra hundar...  

Av Heli - 1 oktober 2009 21:32

Whilmas kattungar får inleda oktobers första blogg inlägg,den svarta  långhåriga blir nog kvar hos oss..iallafall så har inte sambon protesterat,men å ena sidan så tittade han på tv när jag sa att vi ska behålla en kattunge....Oskyldig


     

Ovido - Quiz & Flashcards